AMD Strela

 

Култура

Вечерва со почеток во 19,30 во големата сала на Центарот за култура “Антон Панов” ќе стартува осмото издание на филмскиот фестивал…

Повеќе

На археолошкиот локалитетот Римски терми од во Бања Банско, откриена е уште една бања , помала од претходната и според досегашните…

Повеќе

За промоторот на книгата, д-р Стојан Славески издавањето на ова дело е многу значајно бидејки ке придонесе многу за подобрување на…

Повеќе

Преку ретроспективната изложба насловена ,,Шарена,, со над 120 дела работени во повеке ралични техники Божинов ги потсети љубителите…

Повеќе

Фестивалот ќе се одржи од 25 до 29 мај во Струмица, под мотото "Одисеја 2012". Отворањето ќе биде во Центарот за култура "Антон Панов",…

Повеќе

По четврти пат градот под царевите кули на едно место собра повеке ансамбли на староградски песни и серенади, но и голем број на љубители…

Повеќе

Британскиот „Гардијан“ (Guardian) го објави списокот со поетите кои ќе учествуваат на најголемиот светски поетски настан во историјата…

Повеќе

Советот на општина Гевгелија донесе одлука за формирање на јавна општинска установа Народен театар. Првите никулци на Народниот театар…

Повеќе

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK