AMD Strela

 

Култура

Преку истражувачка работа, учениците од мешан етнички состав, заедно со нивните професори изработија постери со фотографии од народни…

Повеќе

Пријавениот на 18.10.2017 година, неоваластено се послужил со моторното возило сопственост на општина Ново Село, возило кое како…

Повеќе

Во 20,45 часот на шумскиот пат во близина на браната Водоча, возачот на “Форд Мондео-то“ излегол од возилото додека истото било во…

Повеќе

Проектот е финансиран од министерството за култура, во рамките на проектот „Нов културен бран“. Делото мозаик - „Линиите на звукот“…

Повеќе

Средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, со раководителката на Центарот за развој на Југоисточниот плански…

Повеќе

Оваа година тој и неговиот оркестар ќе ја паметат по многубројните настапи во Европа и САД, но најмногу по настапот на британската…

Повеќе

По повод Светскиот ден на науката, градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, денеска, ја отвори изложбата на наградени проекти…

Повеќе

Струмичката полиција до Основното јавно обвинителст во Струмица, поднесе кривична пријава против И.Ј (22) од Струмица, поради постоење…

Повеќе

Во рамките на реализацијата на проектот „Еко-градинки за одржлива иднина“, на 4 и 5 ноември 2017 година во Струмица се одржа дводневна…

Повеќе

Над 60 музичари од струмичката естрада се обединуваат на заеднички концерт од хуманитарен карактер. Во вторник, на 14 ноември од 20:00…

Повеќе

Група вработени од КЕЦ Гевгелија денес волонтираа во Основното училиште „Владо Кантарџиев” во Гевгелија. Идејата на волонтерите беше…

Повеќе

Да се изработи платформа преку која младите ќе се информираат но и ќе ги ариткулираат своите потреби и директно ќе учествуваат во…

Повеќе

На 04.11.2017 година околу 04,30 часот на регионалниот пат Струмица-село Банско, на излез од село Куклиш, се случила сообраќајна незгода…

Повеќе

Почетокот на бербата на празот жителите на општина Василево го одбележаа со „Десеттата Празијада“. Овој регион е најголем производител…

Повеќе

Во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица во организација на Здружението за култура Транзен, се одржа Јавна расправа по повод…

Повеќе

В недела, 05.11.2017 година, со почеток во 11,00 часот, во дворот на црквата Свети Никола во село Градошорци, во организација на општина…

Повеќе

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, денеска, оствари средба со постојаниот координатор на Обединетите нации и постојан…

Повеќе

Здружението за култура и развој на креативни индустрии Култ-Транзен од Струмица, Ве поканува на двочасовна јавна расправа по однос…

Повеќе

Центарот за истражување и анализи НОВУС во рамките на проектот за институционална поддршка од ФООМ во наредниот период ќе работи на…

Повеќе

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, ги започна Собирите со граѓаните по месните и урбаните заедници преку кои ќе се…

Повеќе

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK