AMD Strela

 

Култура

Ристо Ангелов доаѓа на местото на досегашната доректорка Павлинка Георгиева

Повеќе

За таа цел во рамките на проектот објавен е повик за избор на земјоделски производители кои би се вклучиле во специјализирани обуки…

Повеќе

На есенското издание на 36. Интернационален филмски фестивал во Њу Џерси македонскиот долгометражен игран филм „Златна петорка“, во…

Повеќе

Вашиот избор на 15-ти октомври е лесен: ЗАОКРУЖЕТЕ ГО БРОЈОТ 19 и дозволете ми мене и на Советот да продолжиме да ја градиме Струмица,…

Повеќе

На 08.10.2017 година во 05.00 часот на бензинска пумпа кај с.Удово, полициски службеници од Полициска станица Валандово пронашле патничко…

Повеќе

Лично јас и Владата сме против рудниците и ќе направиме се за да го заштитиме здравјето и животот на нашите граѓани. Рудникот во Иловица,…

Повеќе

Лидерот на СДСМ и претседател на Владата на Македонија, Зоран Заев, денес од средбата со стопанствениците во Струмица најави одржување…

Повеќе

Јас сум убеден дека СДСМ ќе продолжи да ја води Струмица и во наредниот период. Такви се очекувањата и на стопанствениците и на граѓаните,…

Повеќе

Општина Струмица знаеше и знае да ги препознава важноста и улогата на културата во развојот на Општината. Затоа и била нејзин партнер…

Повеќе

Првачињата од основните општински училишта, денеска, свечено беа примени во „Детската организација“. Во нивна чест беше организирана…

Повеќе

Вертикалната градина со димензии од 3 метри височина и 4 метри во должина хортикултурно е уредена со над 100 садници

Повеќе

-Обележување и опремување на такси станиците, кои ќе бидат опремени со клупи, корпи за отпадоци, телефонска говорница, часовник и ќе…

Повеќе

Во периодот од 2011 година до 2016 година 24 вработени во министрството за земјоделство искористувајќи ја својата службена положба…

Повеќе

Зад стариот објект на АТШ Берово, ќе изградиме функционална целина која ќе биде покриена со ридест зелен појас, со пешачки, велосипедски…

Повеќе

Младински совет – Струмица ја започнува сезоната 2017/18 со урбани викенд-активности. Утре и сабота, 6 и 7 октомври во Струмица ќе…

Повеќе

Повеќе од половина век „ајверо“ (струмички назив за ајварот) е неизбежен дел од зимницата на струмичани. Повозрасните жители на градот…

Повеќе

„Спортот во Струмица има долга традиција и бележи врвни остварувања. Струмица важи за еден од најголемите спортски градови во државата…

Повеќе

Од март годинава поранешни струмички кошаркари предводени од тренерот Гоце Николов-Германо по поевеќегодишна пауза повторно се собраа…

Повеќе

Пречистителната станица е потврда за нашата грижа кон животната средина и здравјето на граѓаните. Таа ќе ги третира отпадните води…

Повеќе

Режисерот на филмот „Златна петорка“, Горан Тренчовски и продуцентот на филмот денес во Скопје одржаа прес конференција на која меѓу…

Повеќе

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK