AMD Strela

 

Откриена спомен плоча во чест на Атанас Јанев

Откриена спомен плоча во чест на Атанас Јанев
Објавено на: 14 Jan 2013

Годинава во рамките на ,,Странчинарските игри,, на влезот на домот на културата во Моркиево беше откиена и спомен плоча во чест на Атанас Јанев кој е од ова населено место. Атанас Јанев својот живот го загуби во воениот конфликт во Македонија од 2001 година. Спомен плочата ја открија градоначалникот на општина Ново село Петар Спасов мајката на Атанас, Љуба Јанева.спомен плоца

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK