AMD Strela

 

Објавени добитниците на Седмоноемвриската награда на Гевгелија

Објавени добитниците на Седмоноемвриската награда на Гевгелија
Објавено на: 03 Nov 2014

Советот на општина Гевгелија на својата последна седница, по објавениот конкурс за доделување на општинскатра награда „7 ми ноември“, донесе одлука за доделување на ова највисоко општинско признание, кое се доделува секоја петта година. Добитник на Седмоноемвриската награда за животно дело е ликовниот уметник Никола Бутров, а на Златна плакета добитници се стопанственикот Душко Маркудов, хирургот д-р Саве Паноров и Здружението на пензионери од Гевгелија. Добитници на Седмоноемвриската награда во вид на Сребрена плакета се фондацијата „Аполонија“, професорката д-р Марија Магдинчева-Шопова и писателот Стефан Марковски. Наградата, која се состои во паричен износ и плакета на добитниците ќе им биде врачена на Свечениот прием по повод Денот на општина Гевгелија-7 ноември.

д

 

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK