AMD Strela

 

Туристичка населба на езерото Мантово кај Конче

Туристичка населба на езерото Мантово кај Конче
Објавено на: 29 Oct 2012

На брегот на вештачкото езеро ,,Мантово" никнува нова туристичка населба. Општината Конче преку Министерството за транспорт и врски обезбеди 1.5 милиони денари .Општината со овие пари изработи детален урбанистички планза изградба на новата туристичка населба.
За потребите на оваа капитална инвистиција се урбанизира простор на вкупно 23 хектари.

naselba

Проектот предвидува изградба на индивидуални кукички за одмор, хотел, трим-патеки и спорски терени.Според информациите од општината за овој локалитет имало огромен интерес за подигање на индивидуални градби. Градоначалникот на општината Стојан Лазарев вели дека идејата е ова место да прерасне во едни од најатрактивните места за одмор преку лето.

naselba

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK