AMD Strela
River Soft

 

НОВУС : МЛАДИТЕ СТРУМИЧАНИ НЕ СЕ ДОВОЛНО ИНФОРМИРАНИ И ВКЛУЧЕНИ ВО КРЕИРАЊЕ НА ЛОКАЛНИТЕ ПОЛИТИКИ

НОВУС : МЛАДИТЕ СТРУМИЧАНИ НЕ СЕ ДОВОЛНО ИНФОРМИРАНИ И ВКЛУЧЕНИ ВО КРЕИРАЊЕ НА ЛОКАЛНИТЕ ПОЛИТИКИ
Објавено на: 06 Nov 2017

Да се изработи платформа преку која младите ќе се информираат но и ќе  ги ариткулираат своите потреби и директно ќе учествуваат во процесите на донесување одлуки во Струмица. Ова е заклучокот од истражувањето што го спорведе Новус како младите и младинските организации да бидат силен партнер на општината . Со истражувањето биле опфатени околу 260 испитаници при што  резултатите се контрадикторни како младите земаат учество во креирање на локалните политики.

Колку за илустрација  на прашањето дали младите во Струмица се вклучени во процесот на донесување одлуки, дури 60 одсто одговориле позитивно, но на прашањето преку која организација,  дури 80 се изјасниле дека не членуваат во ниту една организација. 70 одсто од младите  се изјасниле дека не се дел од активност или иницијатива која ги засега младите а речисии  ист е процентот  околу 70 одсто  од младите рекле дека  не знаат дека во општина Струмица има Стратегија за млади

Отварање младински културен информативен центар , обуки  и неформална едукација, кино сала, градски базени, вистински културни настани, спортски игралишта, вработувања  се дел од потребите што ги детектирале младите од Струмица во истражувањето

Проектот на Центарот за истражување Новус е е подржан од Г1 програмата на општина Стурмица за ова година.

Извор: ТВ Канал ВИС

Линк: http://kanalvis.com/?p=7330

Media Flesh

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK