AMD Strela
River Soft

 

Одржана дводневна работилница во Струмица за јакнење на капацитетите на воспитно-образовниот персонал од детските градинки

Одржана дводневна работилница во Струмица за јакнење на капацитетите на воспитно-образовниот персонал од детските градинки
Објавено на: 07 Nov 2017

Во рамките на реализацијата на проектот „Еко-градинки за одржлива иднина“, на 4 и 5 ноември 2017 година во Струмица се одржа дводневна работилница за јакнење на капацитетите и вмрежување на воспитно-образовниот персонал од детската градинка „Детска Радост“ од Струмица и детската градинка „Први Јуни“ од Ќустендил, Република Бугарија.

Целта на оваа работилница беше размена на добри практики од областа на еколошкото образование од Македонија и Бугарија, усогласување на професионалните методи на работа, развивање идеи за спроведување на интерактивани активности за децата од детските градинки и слично.

Во текот на работилницата беше презентирана и финалната верзија на Прирачникот за еколошко образование на деца, наменет за воспитувачите од детските градинки од Струмица и Ќустендил, чија цел е подобрување и промоција на нивниот професионален развој и промена на начинот на кој децата од предучилишна возраст се едуцираат за теми од областа на еколошкото образование како што се заштита на животната средина, одржливо искористување на природните ресурси и слично.

На работилницата присуствуваа по 15 претставници од детските градинки во Струмица и Ќустендил. 

Овој проект е финансиран од ЕУ преку Интеррег-ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Бугарија 2014-2020. 

Media Flesh

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK