AMD Strela

 

Се чисти коритото на реката Луда Мара

Се чисти коритото на реката Луда Мара
Објавено на: 13 Apr 2018

Општина Богданци согласно спроведената постапка за чистење на речни корита вчера започна со активностите околу чистење на река „Луда Мара“ во атарот на село Ѓавото.

Изведувач на активностите е компанијата „ВИКИ КОМПАНИ“ ДООЕЛ Гевгелија.

Чистењето на коритото на „Луда Мара“ ќе се врши на локации каде што има поголеми наноси од песок, трска и друга вегетација со цел непречен проток на вода во истата.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK