AMD Strela
River Soft

 

Добитници на грантови за воведување на современи агроеколошки мерки – втор циклус

Добитници на грантови за воведување на современи агроеколошки мерки – втор циклус
Објавено на: 16 Apr 2018

Во рамките на проектот „Управување со сливот на река Струмица“ беа одржани специјализирани теоретски и практични обуки за агроеколошко производство за околу 80 кандидати (градинари и овоштари).

По спроведениот тест на знаење во 4 (четири) области - овоштарство/градинарство, наводнување, ѓубрење и заштита, според вкупниот број на бодови се изврши нивно рангирање со што првите 20 кандидати, производители на градинарски култури и првите 10 кандидати, производители на овошни култури се добитници на грант во опрема во вредност од 300.000 денари.

Сите кандидати кои сакаат подетални информации околу висината на бодовите поединечно по области може да дојдат на увид во канцелариите на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, ул. Боро Џони бр. 10, Струмица.

Проектот „Управување со сливот на река Струмица“ е финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка, а го имплементира Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во партнерство со Центарот за развој на Југоисточнио плански регион, општините од сливот и други релевантни институции.

Media Flesh

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK