AMD Strela
River Soft

 

Пуштена во употреба Пречистителна станица во Ново Коњарево

Пуштена во употреба Пречистителна станица во Ново Коњарево
Објавено на: 10 Jul 2018

Вчера, во рамките на проектот „Управување со сливот на река Струмица“, беше пуштена во употреба новата пречистителна станица во село Ново Коњарево, општина Ново .

Проектот го имплементира УНДП во партнерство со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, МЖСПП, општините од Сливот и други, со финансиската поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка.


На настанот присуствуваа Постојаната претставничка на УНДП, Луиза Винтон, амбасадорката на Швајцарија, Сибил Сутер Техеда, заменик-министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, градоначалникот на Општината, Боро Стојчев и други гости.
Пречистителната станица е со вредност од 300.000 швајцарски франци и ќе помогне да се задржи чистата животна средина во овој регион, со тоа што нетретираните води нема да завршат во реката Струмица. Исто така ќе им помогне на локалните земјоделци преку наводнување со чиста вода да произведуваат здрави и квалитетни производи.
Со проектот планирано е да се финансира изградбата на уште една пречистителна станица во с. Едрениково, општина Василево.

 на Швајцарија, Сибил Сутер Техеда, заменик-министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, градоначалникот на Општината, Боро Стојчев и други гости.
Пречистителната станица е со вредност од 300.000 швајцарски франци и ќе помогне да се задржи чистата животна средина во овој регион, со тоа што нетретираните води нема да завршат во реката Струмица. Исто така ќе им помогне на локалните земјоделци преку наводнување со чиста вода да произведуваат здрави и квалитетни производи.
Со проектот планирано е да се финансира изградбата на уште една пречистителна станица во с. Едрениково, општина Василево.
Media Flesh

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK