AMD Strela
River Soft

 

Во првите шест месеци од годинава преку „Систем 48“ решени се 740 проблеми

Во првите шест месеци од годинава преку „Систем 48“ решени се 740 проблеми
Објавено на: 16 Jul 2018

Преку општинскиот сервис за пријавување на комунални проблеми „Систем 48“ во  првите шест месеци од 2018 година решени се 740 проблеми од вкупно 822пријави. Останатите 82пријависе проследени до надлежните служби и се  во процес на решавање. Најголем број од пријавите доставени до „Систем 48“ во првата половина од оваа година се од областа на уличното осветлување 534, од областа на собирање смет 94, водовод и канализација 90, паркови и зеленило 84, општински инспекциски служби 10, улици, патишта и тротоари 10 пријави.

 Целта на општинскиот сервис „Систем 48“ е зголемување на транспарентноста на јавно достапните услуги кои ги нуди општина Струмица, подобрување на нивниот квалитет и професионално решавање на пријавените проблеми. Затоа од таму апелираат до граѓаните за навремено пријавување на проблемите на бесплатниот телефонски број 080014848, за да може веднаш да се интервенира до надлежните општински служби и да се решаваат проблемите и истовремено им се заблагодаруваат на граѓаните за користењето на услугите на овој сервис.

Media Flesh

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK