AMD Strela
River Soft

 

Органско производство- Зголемени и стабилни финансиски приходи на земјоделците - Здрава нација

Органско производство- Зголемени и стабилни финансиски  приходи на земјоделците - Здрава нација
Објавено на: 05 Nov 2018

На втори овој месец во просторите на здужението „ПРОАГРО ФАРМЕРИ“ се одржа едукативна трибина со жени од руралните средина на тема „Органското производство, нова можност и иднина во земјоделието, преку примена на органските заштитни средства и начините на заштита на растенијата за органско производство“.

Од досегашните средби - трибини воспоставена е:

-Kомуникација помеѓу земјоделците и стручните еминентни организации од областа на органското производство

-Подигнато е нивото и информираноста на земјоделците за пазарите и откупот на органски производи

-Подигнато е нивото за примена на органски заштитни средства

-Подигнато е нивото на употреба на органски здрава храна од страна на конзументите

Во рамките на истоимениот проект тимот за имплементација  одржа повеќе трибини во руралните средини на тема "Органско производство - Здрава нација" на кои што учество зедоа стручни експерти од областа на органското производство.

Главна цел на проектот е зголемување на интересот за Органско Производство и зголемено користење на Органски производи, кај земјоделските производители и кај конзументите на храна.

Во моментов здружението ПРОАГРО ФАРМЕРИ во рамките на  проектот продолжува со промоција на органското производство, се со цел за подигање на нивото и мотивација за преструктуирање од конвенцијалното кон органското  производство.

Проектот е финансиски подржан од програмата Г1 на Општина Струмица.

 

Media Flesh

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK