AMD Strela

 

„ Дружината на Лајко Сезнајко“ со хуманитарна претстава за малата Нина

„ Дружината на Лајко Сезнајко“ со хуманитарна претстава за малата Нина
Објавено на: 23 Nov 2018

Едукативната детска театарска претстава ,,Дружината на Лајко Сезнајко,, е дел од проектот ,,Животните од фармата,, во реализација на Здружението „Видливост“ во партнерство со НУЦК „Антон Панов“ Струмица, а финансиски поддржан од општина Струмица.

Проектот се реализираше 5 месеци и согласно проектните активности и оддржливост на истиот претставата е поставена на редовниот репертоар при театар „Антон Панов“ Струмица.

 -Целокупниот тим реши дека како луѓе пред се треба да бидеме хумани и во недела на 25 ноември претставата ќе ја одиграме со цел собраните средства од продадените билети да бидат донација за малата Нина.Убедена сум дека Струмица ќе се вклучи во хуманитарната акција и најмалите повторно ќе уживаат во дружба со животните притоа помагајќи да се оствари сонот на едно мало девојче, рече актерката и режисер на претставата Јулија Милкова.

Претставата ќе се одигра во голема сала при НУЦК Антон Панов  в недела во 12 часот, а цената на билетот е од 100 денари.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK