AMD Strela

 

Денес на карневалот:Соопштување на резултатите од Интернационалната вечер, варење бел грав и изложба на карикатури и афоризми и доделување награди

Денес на карневалот:Соопштување на резултатите од Интернационалната вечер, варење бел грав и изложба на карикатури и афоризми и доделување награди
Објавено на: 11 Mar 2019

Карневалските празнувања продолжуваат денес, на Чист Понеделник, кога жири комисијата на Струмичкиот карневал ќе ги соопшти наградите од Главната карневалска вечер (12 часот Дом на културата), а потоа во огромниот казан, поставен на Плоштадот „Гоце Делчев“, ќе се вари бел посен грав, кој треба да се подели во околу 3 илјади порции (13 часот).

Денешниот ден завршува со отворање на изложбата на карикатури и афоризми од годинашниов меѓународен фестивал и доделување на признанијата на најуспешните карикатуристи и афористичари (19,30 часот Дом на културата).

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK