AMD Strela

 

Градоначалникот Јаневски се сретна со францускиот амбасадор, Тимоние

Градоначалникот Јаневски се сретна со францускиот амбасадор, Тимоние
Објавено на: 09 Jul 2019

Градоначалникот Коста Јаневски денеска оствари средба со амбасадорот на Франција во Република Северна Македонија, Кристијан Тимоние.

Освен за односот на двете држави кој што беше оценет како пријателски со заеднички желби за унапредување на напредокот кој што Република Северна Македонија го покажа во последните три години, на средбата се разговараше и за реализација на општински проекти преку француската Агенција за развој од областа на животната средина, урбанизмот и образованието.

Градоначалникот Јаневски ги потврди желбата и капацитетот на Општината во реализацијата на проекти кои што ќе го подобрат животот на граѓаните.

Соопштение на општина Струмица

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK