AMD Strela

 

Завршува изградбата на градинките во Куклиш и Муртино

Завршува изградбата на градинките во Куклиш и Муртино
Објавено на: 02 Oct 2019

Во градинките во населените места Куклиш и Муртино се вршат последните подготовки за прием на 86 дечиња од предучилишна возраст. Потребниот инвентар е набавен и по добивањето на решението за вршење дејност од Министерството за труд и социјална политика, градинките ќе бидат ставени во функција.
Истовремено, се врши реновирање на Клон 4 и течат подготвителните активности за изградба на новата градинка во поранешната касарна со капацитет од 250 до 310 деца, а за која средствата се одобрени.
Со овие зафати се решава проблемот со недостаток од капацитети за згрижување на децата од предучилишна возраст во Струмица

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK