AMD Strela

 

Градоначалникот Јаневски потпиша договор за грант за изградба на нова градинка

Градоначалникот Јаневски потпиша договор за грант за изградба на нова градинка
Објавено на: 08 Oct 2019

-Со министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, денеска потпишавме Договор за грант за изградба на нова градинка во општина Струмица. Како што веќе најавивме, новата градинка со капацитет за 300 дечиња ќе се гради во просторот на поранешната касарна. Со изградбата на новата градинка и останатите активности кои што ги реализираме и планираме во оваа област, решаваме голем проблем со сместувачките капацитети на децата од предучилишна возраст. Нашите најмлади сограѓани се и остануваат наш приоритет, објави денес на својот ФБ профил градоначалникот на Струмица,Коста Јаневски.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK