AMD Strela

 

Младите уметници од Ново Село со изложба во Струмица

Младите уметници од Ново Село со изложба во Струмица
Објавено на: 26 Nov 2019

На изложбата се претставени 27 дела од учениците-членови на Училиштето за цртање и сликање при Домот на културата „Јане Сандански“ од Ново Село. Тие своите дела ги изложија во Домот  за деца и млади „Благој Мучето“ во Струмица, со кој имаат долгодишна соработка.

Во Училиштето за цртање и сликање при Домот на културата во Ново Село членуваат 15 ученици, под раководство на нивниот ментор, Ѕвонко Тилев, а проектот е финансиран од министерството за култура.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK