AMD Strela

 

Зоран Заев:Северна Македонија почнува преговори за членство во Европската Унија

Зоран Заев:Северна Македонија почнува преговори за членство во Европската Унија
Објавено на: 24 Mar 2020

Донесена е одлука! Северна Македонија почнува преговори за членство во Европската Унија.Историска одлука во овие тешки времиња за нашиот народ, објави лидерот на СДСМ, Зоран Заев на својот фејсбук профил.

-Нема веќе никакви пречки ниту услови. Европската Комисија треба да ги спроведе подготовките, а првата меѓувладина конференција ќе се одржи најбрзо што може.Честитки граѓани, како што успеавме да се кренеме на патот до НАТО и ЕУ, така заедно ќе се справиме и со заразата која го напаѓа светот!, напиша Заев.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK