AMD Strela

 

За вработените во медиумите три месеци ќе се плаќаат 50 проценти помали придонеси

За вработените во медиумите три месеци ќе се плаќаат 50 проценти помали придонеси
Објавено на: 17 May 2020
Вицепремиерот Бујар Османи, на партиска прес-конференција на ДУИ, најави дека покрај денешниот трет пакет економски мерки, постигнат е договор и за уште две други мерки. Едната мерка е медиумските работници да бидат ослободени 50 проценти од придонесите во текот на три месеци, а останатиот дел да се репрограмира за плаќање на рати од септември.  Другата мерка се однесува на печалбарите, кои на дневна основа ќе може да праќаат 10.000 наместо 5.000 евра.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK