AMD Strela

 

Нови 19 заболени од Ковид-19 во земјава, меѓу нив и едно лице од Струмица

Нови 19 заболени од Ковид-19 во земјава, меѓу нив и едно лице од Струмица
Објавено на: 20 May 2020

Во последните 24 часа регистрирани се 19 нови случаи на заболени од Ковид-19.

 

Скопје-11,
Куманово-2,
Прилеп-1,
Тетово-1,
Велес-1,
Гостивар-1,
Струмица-1
Виница-1.

Резултатот е добиен по изработени 512 тестови.

Истовремено, 16 пациенти се излекувани, а регистрирани се 4 смртни случаи. Двајца од починатите пациенти се од Скопје, еден од Тетово и еден од Прилеп.

Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 1858.

Излекувани се 1367, а починале 110 пациенти.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK