AMD Strela

 

Зошто служат малите метални предмети на џебовите на фармерките?

Зошто служат малите метални предмети на џебовите на фармерките?
Објавено на: 26 May 2016

Најверојатно до сега не сте обратиле внимание на малите округли предмети познати и како нитни. Овие предмети се поставуваат на краевите на џебовите за при растегнување на материјалот да не се скинат брзо или да се направат дупки.

На оваа идеа прв пат дошла сопругата на Џејкоб Дејвис во 1870 година. Дејвид бил физички работник и неговата облека многу брзо се кинела. Идеата се покажа многу успешна, џинсот панталони со метални нитни набрзо стана голем хит.

Господин Дејвис набрзо го контактирал Леви Штраус, познат производител на џинс панталоните и двајцата мажи го поднеле патент во 1873 година, пишува Индепендент.

 

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK