AMD Strela
River Soft

 

НОВУС ги запозна младите со европските политики и институции

НОВУС ги запозна младите со европските политики и институции
Објавено на: 29 Nov 2017

Центарот за истражување и анализи НОВУС во рамките на проектот за институционална поддршка од ФООМ oрганизираше обука за запознавање на младите со европските политики и институции.

Обуката е дел од проектот за програмско јакнење на Здружението НОВУС и остварувањето на Цел 3. „Промовирање и застапување на европски вредности, принципи и политики“ заради подобрување и унапредување на владеењето на правото, човековите права и демократијата во РМ и хармонизирање со ЕУ.

На обуката присутни беа 20 млади луѓе од средните училишта во општина Струмица, а предавач беше Андреја Стојковски од Центарот за европски стратегии „Еуротинк“.

Во наредниот период Центарот за истражување и анализи НОВУС ќе организира уште една обука со што ќе се комплетира сетот од обуки за јакнење на капацитетите на младите во поглед на запознавање на младите со европските политики и институции.

 

Media Flesh

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK