AMD Strela

 

Хроника

Општина Струмица на повеќе локации во градот ги реализира планираните активности согласно Програмите за оваа година

Повеќе

Акцијата ќе се одвива на „транзитниот пат“, на потегот од кружниот тек на кој завршува бул. “Ленинова“ до кружниот тек кај бул. “Гоце…

Повеќе

Денот на лицата со Даунов синдром-21 март беше одбележан во Струмица со флеш моб на кој учествуваа окoлу илјада деца од детските градинки,…

Повеќе

Извршено е генерално чистење, се метеа улиците, комплетно се средија парковите, беше искосена тревата и се собра и подигна отпадот…

Повеќе

Денеска, започнаа промотивните активности за одбележување на Светскиот ден на водата (22 март 2019 година) преку ликовната колонија…

Повеќе

Општина Василево е најтранспарентна во нејзиното работење во рамки на Југоисточниот плански регион и општина која освен тоа што ги…

Повеќе

Б.В (78) од село Ѓавото, општина Богданци, бил пронајден починат во нива лоцирана во местото „Парагон“, атар на село Ѓавото.

Повеќе

Во временски период од 13.03.2019 до 17.03.2019 година настанал пожар во нива лоцирана во место викано „Долни лаки“ атар на село Ораовица,…

Повеќе

Работна единица од “Секторот водовод и канализација“ при ЈПКД “Комуналец“ реализираа активности за асфалтирање и нивелирање на шахтите…

Повеќе

Сторителот искористил згодна прилика и од јакната му одзел паричник во кој имало пари и лични документи

Повеќе

Можностите за вработување и за соработка со локалното население и претприемачи беше во фокусот на неформалната информативна средба…

Повеќе

На патот Струмица-Вељуса, кај селото Водоча, од големата дива депонија никна нива „засеана“ со пластични кесиња.

Повеќе

Од населените места Водоча, Просениково и Добрејци, Општина Струмица и Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, денеска,…

Повеќе

На денешната 21 седница на Советот на општина Струмица, беа усвоени повеќе предлог извештаи, одлуки, и програми на Општината, јавни…

Повеќе

На средбата присуствуваа претставници на воспитно-образовните институции и невладиниот сектор од општина Струмица, а целта беше запознавање…

Повеќе

А.Р.(59) од село Воиславци, додека изведувал работи на шесткиловатна трафостаница го удрил струен удар, по што починал

Повеќе

Советот на општина Струмица на ден 15 март, в петок со почеток во 11 часот во домот на АРМ ќе ја одржи 21 седница

Повеќе

Проектот беше развиен во соработка со в.д. градоначалникот Горан Цветков и Одделението за ЛЕР во општина Ново Село и е поддржан од…

Повеќе

На одбележувањето на Тримерските обичаи кое што се одржа денеска во Центарот за култура „Антон Панов“, претседателот на Организациониот…

Повеќе
Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK