fbpx

Tags : чисти

„Комуналец“ ја чисти дивата депонија на улица „Антон Панов“

-Одбележувајки го првиот ден од пролетта започнуваме со акција за машинско чистење на диви депонии. Се работи на чистење на една од поголемите диви депонии на улица „Антон Панов“ кадешто еколошката свест на граѓаните кои живеат околу таа улица е на многу ниско ниво, соопштија од „Комуналец“. -Да се надеваме дека после нашата интервенција и […]

„Комуналец“ го чисти каналот на реката Тркања од Пречистителната станица

Екипа од Оделението Водовод и Канализација при ЈПКД „Комуналец“ започнува со чистење на каналот на река Тркања од Пречистелната Станица до спој со канал од „Крушевска Република“ и Каналот од мостот на улица „Климент Охридски“ до спој со реката Тркања. Целата должина на овој потег е околу 3 километри а со неговото чистење ќе се […]

„Комуналец“ го чисти каналот на „Крушевска Република“

ЈПКД „ Комуналец“ започна со генерално пролетно чистење на каналот на „Крушевска Република“ со што освен подобрувањето на изгледот и хигиената на самиот канал, се превенира од создавање на поплави од поројни дождови во летниот период. Во акцијата е соберена и депонирана сета трева и растенија, сите нови израстоци на трева и растенија во каналот […]