fbpx

Услови за користење

Со овие услови за користење се опфатени сите страници и содржини на Југоинфо и со самото користење на било кој дел од овој интернет портал се смета дека корисникот ги прифаќа овие Услови за користење.

Југоинфо го задржува правото на измена на овие Услови за користење без претходна најава.

Авторско право

Содржините кои се објавени на Југоинфо може да се користат само за лично информирање на корисниците. Забрането е преземање или копирање на авторски содржини или дел од авторски содржини (текстови, фотографии, видеа) без претходна писмена дозвола од редакцијата на Југоинфо.

Доколку сметате дека вашето авторско право е повредено ве молиме известете не на info@jugoinfo.mk.

Коментирање

Југоинфо нема да објавува коментари коишто содржат закани, навреди, клевети, дисквалификации на личности или групи на која било основа, пцовки и вулгарности или пак повици за насилство и шиканирање.

Коментарите треба да бидат кратки – оние подолги од 1.000 знаци нема да бидат објавени.

Југоинфо објавува коментари само на македонски јазик, напишани со кирилично или латинично писмо.

Забрането е рекламирање во коментарите.

Коментарите не се објавуваат веднаш – се прегледуваат и одобруваат после недефиниран период, поради ангажираноста на модераторите.

Објавените коментари не ги изразуваат ставовите на Југоинфо, туку само ставовите на нивните автори и редакцијата не сноси одговорност за кажаното во коментарите.