AMD Strela

 

Заврши меѓународната конференција за рамномерен регионален развој во Југоисточен регион

Заврши меѓународната конференција за рамномерен регионален…

На вториот ден од Меѓународната Конференција за рамномерен регионален развој во Југоисточен регион, во организација на Центарот за развој на Југоисточниот…

Средба на премиерот Заев со стипендисти на германска економска програма

Средба на премиерот Заев со стипендисти на германска економска…

Евро-атлантските перспективи отвораат шанси за образование и работа на младите луѓе во Република Северна Македонија

Дневен ред за дваесет и првата седница на Советот на општина Василево

Дневен ред за дваесет и првата седница на Советот на општина…

На 13 јуни (четврток), со почеток во 12,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи 21 редовна седница.

Фото: „Струмички шпагети“ на карневал во Тиват

Фото: „Струмички шпагети“ на карневал во Тиват

Ученици од Општинското основно училиште „Видое Подгорец“ со учителката Соња Цицимова, со маската „Струмички шпагети“, учествуваа на вториот меѓународен…

Јаневски:СОФ ќе го забрза ритамот на градот

Јаневски:СОФ ќе го забрза ритамот на градот

Интегрален текст од обраќањето на градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски на прес конференцијата пред почетокот на Струмица опен фестивал 2019

На вториот ден од Меѓународната Конференција за рамномерен регионален развој во Југоисточен регион, во организација на Центарот за…

Повеќе

Евро-атлантските перспективи отвораат шанси за образование и работа на младите луѓе во Република Северна Македонија

Повеќе

На 13 јуни (четврток), со почеток во 12,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи 21 редовна седница.

Повеќе

Ученици од Општинското основно училиште „Видое Подгорец“ со учителката Соња Цицимова, со маската „Струмички шпагети“, учествуваа на…

Повеќе

Интегрален текст од обраќањето на градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски на прес конференцијата пред почетокот на Струмица опен…

Повеќе

Интегрален текст од обраќањето на Томи Печков, претседател на КЗЖ на прес конференцијата пред почетокот на Осмото издание на Струмица…

Повеќе

Ги доближуваме младите чекор поблиску до европскиот начин и стандард на живот на младите луѓе од Европа

Повеќе

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека поради пожар што избувнал на бугарска страна, на самиот граничен премин,…

Повеќе

Во организација на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, а во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален…

Повеќе

Работни единици од одделението при Јавното претпријатие за комунални дејности “Комуналец“,оваа работна недела вршат чистење и отстранување…

Повеќе

Приемот беше организиран во чест на победата во Купот на Македонија и првиот освоен трофеј на клубот, формиран пред девет години

Повеќе

Со богата и свечена програма, во Центарот за култура „Антон Панов“ беше одбележан 50-годишниот јубилеј на градинката „Детска радост“…

Повеќе

Околу 100 млади од Струмица, денеска, организираа волонтерска акција за уредување на дворот на средното општинско училиште „Јане Сандански“,…

Повеќе

Во рамките на проектот “Заеднички стратегии за заштита на биолошката разновидност и одржлив развој на билатералнaта мрежа на заштитени…

Повеќе

Градоначалникот Коста Јаневски организираше прием за одбојкарите на одбојкарскиот клуб ЏИО Струмица по повод освојувањето на шампионската…

Повеќе

На годинашното издание на СОФ посветуваме вечер во чест на една од најголемите ѕвезди на балканските простори. На сцената кај Чешмичката…

Повеќе

Во просториите на домот на АРМ, денеска, се одржа консултативна средба за потребата од изработка на Националната стратегија за развој…

Повеќе

Денес се чистеа дворовите во училиштата „Маршал Тито“ и „Никола Карев“

Повеќе

ПОРАДИ АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦИ ОПШТИНАТА ГИ ЗАМОЛУВА ГРАЃАНИТЕ ДА ГО ПЛАНИРААТ КОРИСТЕЊЕТО НА АВТОМОБИЛИТЕ И ДРУГИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И…

Повеќе

Работни единици од одделенијата “Комунална Хигиена” и “Градско Зеленило“ при јавното претпријатие за комунални дејности “Комуналец”…

Повеќе
Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK