fbpx

Tags : еспорт репрезентација

Македонската Еспорт Федерација ги заврши националните квалификации за Светското првенство

Македонските репрезентативци во еспорт и годинава ќе учествуваат на Светското првенство, кое ќе се одржи во август во Романија. Оваа година МЕСФ учествува со 16 репрезентативци на меѓунанордни натпревари во организација на Меѓународната Еспорт Федерација. „Очекуваме солидни резултати и оваа година и се надеваме дека повторно ќе освоиме медал на Светското првенство. Овие победи се […]

Македонската Еспорт репрезентација доминираше на европското првенство

Македонската Еспорт Федерација (МЕСФ), во изминатите неколку дена, учествуваше на големиот европски шампионат European Nations Cup 2021. На шампионатот се играа двe еспорт дисциплини Counter Strike: Global Offensive и Pro Evolution Soccer 2021.На шампионатот, во кој учествуваа 12 федерации, не претставуваа националните победници од Македонската Еспорт Лига, која одржа натпревари во периодот јуни – јули 2021 година.За прв […]