fbpx

Tags : европско првенство

Македонската Еспорт репрезентација доминираше на европското првенство

Македонската Еспорт Федерација (МЕСФ), во изминатите неколку дена, учествуваше на големиот европски шампионат European Nations Cup 2021. На шампионатот се играа двe еспорт дисциплини Counter Strike: Global Offensive и Pro Evolution Soccer 2021.На шампионатот, во кој учествуваа 12 федерации, не претставуваа националните победници од Македонската Еспорт Лига, која одржа натпревари во периодот јуни – јули 2021 година.За прв […]