fbpx

Tags : игралиште

Отворено инклузивно игралиште во градинката „Детска радост“

Градоначалникот Костадин Костадинов, министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска и директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат Рената Младеновска, денеска го отворија инклузивното игралиште во клонот 3 на градинката „Детска радост“ во Струмица и поделија дополнителни играчки на дечињата. -Пуштањето во употреба на инклузивното игралиште е плод на одличната соработка помеѓу општина Струмица […]

На местото од Маларичната болница ќе се градат паркинг и

На местото од поранешната Маларична болница во Стрuмица ќе се градат паркинг и повеќенаменско спортско игралиште, а по почнувањето на процедурата на Советот на Општината, кога треба да се одбијат неколку барања за легализирања на објекти кои се времени, ЈПКД „Комуналец“ треба да почне со расчистување на происторот. Денеска ова го најави градоначалникот Костадин Костадинов […]