fbpx

Tags : Картички

Започна распределбата на картичките за новите корисници на зелена нафта

Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, беа во посета на Струмичкиот регион од каде што информираа за започнувањето на распределбата на картичките за новите корисници на зелена нафта. Преку подрачните единици на МЗШВ,  ќе се поделат новите картички […]

Се проверуваат матичните броеви по приговорите за платежната картичка

Од Министерството за финансии велат дека е одговорено на сите прашања испратени по електронски пат во врска со платежната картичка од 3.000 денари од третиот сет на економските мерки за справување со корона-кризата. За домашните платежни картички биле испратени 50.000 мејлови, но од нив, како што велат од Финансии, близу половината, односно околу 20.000, биле […]