fbpx

Tags : клуч

Рудникот Иловица-Штука брана за „белата чума“ и клуч кој ќе

Едни на протест против, други со цврст став за отворање на рудникот Иловица-Штука. Тие што останаа дома и не го поддржаа протестот, којшто се одржа во Струмица, бараат да се отвори овој капацитет за, како што велат, селата целосно да не се испразнат и на тој начин да и се спротивстават на „белата чума“. -Ние […]