fbpx

Tags : Приговори

ДИК ги отфрли сите приговори поднесени за изборите

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната седница ги отфрли сите 2.142 приговори поднесени од партиите за предвремените парламентарни избори. За 1.478 приговори од вкупно 1.982 поднесени од Левица, членовите на Комисијата утврдија дека тие немале потпис од овластениот претставник и немаат печат од подносителот на листата, додека за другите 504 потенцираа дека не се поткрепени […]

Прифатени околу 5.000 приговори за домашната платежна картичка за млади

Околу 5.000 приговори се прифатени за домашната платежна картичка за категоријата Млади лица, во која влегуваат средношколци и студенти од 16 до 29 години, соопшти министерката за финансии Нина Ангеловска преку својот Фејсбук профил.