fbpx

„Лајко Сезнајко“ ќе учествува на Фестивалот „Силјан Штркот“ во Прилеп

 „Лајко Сезнајко“ ќе учествува на Фестивалот „Силјан Штркот“ во Прилеп

Детската едукативна интерактивна претстава ” Дружината на Лајко Сезнајко” која е дел од проектот “Животните од фармата” реализиран од здружението „Видливост“ од Струмица, а финансиски поддржан од Општина Струмица, во недела ќе се одигра во Прилеп.

-Како дел од одржливост на проектот кој беше реализиран во 2018 година, деновиве претставата се обновува за да учествува на театарскиот фестивал за деца “Силијан Штркот” Прилеп. Претставата минатите години исто така, има остварено гостувања во Валандово и Радовиш, рече Јулија Милкова, режисерка и актерка во претставата

Share via
Copy link