fbpx

Од петок се отвараат фитнес центрите и теретаните, а кафулињата и рестораните ќе можат да служат гости и во внатрешноста на објектите

 Од петок се отвараат фитнес центрите и теретаните, а кафулињата и рестораните ќе можат да служат гости и во внатрешноста на објектите

Од петок се отвараат фитнес центрите и теретаните, а кафулињата и рестораните ќе можат да служат гости и во внатрешноста на објектите. На денешната владина седница донесена е одлука со која од 26 јуни  угостителските објекти можат да работат и во внатрешноста на објектите.

Со владината одлука се дозволува в петок со работа да почнат теретаните и вежбалните, а затворените трговски центри ќе можат да работат и во неделите.

„За сите овие одлуки до петок, 26 јуни 2020 година, кога започнува нивната важност, ќе бидат подготвени протоколи кои ќе бидат задолжителни за сите економски оператори и институции во чија надлежност се овие одлуки“, велат од Владата.

Угостителските објекти беа отворени на 28 мај, но беше дозволено да работат само летните тераси според утврдени протоколи. Работното време според првата одлука беше до 22 часот, а со владината уредба донесена на 19 јуни се дозволи преку недела да работат до полноќ, а за викендите до 1 часот.

Share via
Copy link