fbpx

Tags : 2 Август

Чествување на 2 Август, Денот на Републиката: „120 години Илинден

Под слоганот „120 години Илинден – Огниште на татковината“, годинава, се одбележува 2-ри Август- Денот на Републиката – Илинден. Во таа чест, делегации на Владата на Република Северна Македонија, на Собранието на Република Северна Македонија и на Претседателот на Република Северна Македонија ќе го чествуваат празникот преку голем број свечености. И оваа година, граѓаните на […]

Свеченостите по повод државниот празник 2 Август-Денот на Републиката (Илинден)

Организациониот одбор за прослава на празникот при Владата на Република Северна Македонија, во координација со претседателот на Република Северна Македонија и Собранието на Република Северна Македонија за сите настани коишто традиционално се организираат по повод големиот празник, подготвува услови за спроведување на препораките од протоколот на Комисијата за заштита од заразни болести. Тие услови оваа […]