fbpx

Tags : 22

22 крводарители денеска даруваа крв

Општинската организација на Црвен крст Струмица во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина денеска организираше граѓанска крводарителска акција. Акцијата се одржа во просториите на Службата за Трансфузиона медицина од 09:00 до 14 часот. И покрај состојбата со вирусот Ковид -19, акцијата беше успешно реализирана, а крв даруваа 22 крводарители.