fbpx

22 крводарители денеска даруваа крв

 22 крводарители денеска даруваа крв

Општинската организација на Црвен крст Струмица во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина денеска организираше граѓанска крводарителска акција.

Акцијата се одржа во просториите на Службата за Трансфузиона медицина од 09:00 до 14 часот. И покрај состојбата со вирусот Ковид -19, акцијата беше успешно реализирана, а крв даруваа 22 крводарители.

Share via
Copy link