fbpx

Tags : 76 години ослободување

Општина Струмица ја одбележа 76-годишнината од ослободувањето

На свеченоста којашто по тој повод се одржа на Спомен костурницата, за значењето на празникот зборуваше градоначалникот, Коста Јаневски. -Струмица и струмичани мора да ги повторуваат спомените од минатото кои не потсетуваат дека слободата во која сите ние живееме, уживајќи ги нејзините благодети, е извојувана со непокор, верба, и пролеана крв.Таа непобитна вистина, тој светол […]