fbpx

Tags : бранители

Одбележана годишнината од убиството на бранителите Кољо Китанов и Атанас

Пред Споменикот подигнат во нивна чест, денеска беше одбележана 22-годишнината од убиството на бранителите Кољо Китанов и Атанас Јанев во воениот конфликт од 2001 година. Членови на семејствата Јаневи и Китанови, членови на Советот на општина Струмица, претставници на СВР – Струмица, на борците и други почитувачи положија свежо цвеќе пред Споменикот, а за животот […]

Oдбележана 21-годишнина од убиството на бранителите Кољо Китанов и Атанас

Пред споменикот подигнат во нивна чест, денеска, беше одбележана 21-годишнина од убиството на бранителите Кољо Китанов и Атанас Јанев во воениот конфликт во 2001 година. Свежо цвеќе положија претставници на семејствата, на Советот на општина Струмица предводени од претседателот Марјан Даскаловски, претставници на СВР Струмица, политички партии и здруженија на граѓани. За бранителите Китанов и […]