fbpx

Tags : честитка Осми март

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод Меѓународниот ден на

Почитувани сограѓанки,             Денес се навршуваат 111 години од одржувањето на Првата меѓународна конференција на жените во Копенхаген, на која е одлучено  да се слави како Меѓународен ден на жената, а следната година е одлучено тој ден да биде 8.Март, ден со кој се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со […]