fbpx

Tags : филмски денови

Во Струмица се одржуваат Тивериополски филмски денови на „Астерфест“

Изминатиот викенд и денес во Струмица се одвиваат Тивериополските филмски денови на „Астерфест“, кои се своевидно загревање за овогодишното фестивалско издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“, манифестација иницирана и востановена уште  во 2005 година. Најпрвин, на Светскиот ден на културното наследство, на ТВ каналот ВИС беше прикажана реставрирана верзија на комичниот култен филм „Скитникот“ на […]