fbpx

Tags : инвестиција

Инвестицијата од 360 милиони евра во „Иловица – Штука“ носи

(Комерцијална ПР објава)  Предрасуди и Стереотипи: Рударскиот комплекс ќе обезбеди економски интерес само за странскиот инвеститор и неколку домашни ,,платеници и профитери”(!?). ВИСТИНА: Несомнено, ова е најголема странска ,,гринфилд” инвестиција во нашата држава. Само во првите две години, односно првата фаза на изградба на рударскиот комплекс ќе се реализира почетна инвестиција од 340 МИЛИОНИ Евра. […]