fbpx

Tags : одговорно рударство

Патот до одговорно рударство и одржливост на проектот „Иловица-Штука“

Колумна на м-р Митко Лиговски дипл. инг. геолог, главен геолог во Еуромакс Ресоурсес ДОО Комерцијална ПР Објава Ние геолозите знаеме колку труд и енергија е потребно да се вложи за една минерална појава да се развие во наоѓалиште и да добие третман на иден рударски проект. Се разбира, не секогаш истражувањата ги даваат очекуваните резултати, […]