fbpx

Tags : одлуки

Влада: Утврден Закон за финансиска поддршка за исплата на платите

На денешната 14-та седница на Владата на Република Северна Македонија утврден е Предлог на Закон за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено економската криза предизвикана од вирусот КОВИД-19, заради исплата на платите за месеците октомври, ноември и декември 2020 година. Со овој закон, се уредуваат условите и постапката за добивање на финансиска поддршка на […]