fbpx

Tags : предвремени избори

Премиерот Заев од Гевгелија: Конечно да престанеме со предвремени избори

Премиерот на Република Северна Македонија, Зоран Заев во Гевгелија на пуштање во употреба на нова инвестиција, одговарајќи на новинарско прашање, рече дека конечно треба да престанеме со предвремените избори кои ги стопираат ваквите производствени капацитети и севкупната македонска економија. „Државата има јасен правец по кој се движи, европеизацијата продолжува. Сите тешки одлуки што се донесоа […]