fbpx

Tags : пролетни веселби

Спасовски на традиционален 30. Меѓународен фестивал – “Пролетни веселби“ –

Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски присуствуваше и се обрати на традиционалниот 30. Меѓународен фестивал – “Пролетни веселби“ – Хид Бах Шен Фест, во валандовско Чалакли. „Оваа убава манифестација, како дел од културно-фолклорното наследство на турската заедница, но и како дел од меѓусебната македонско-турска сплотеност на ова наше поднебје претставува еден од многуте примери […]