fbpx

Tags : раѓање Гоце Делчев

Во Струмица одбележани 152 години од раѓањето на Гоце Делчев

Денеска пред споменикот на Гоце Делчев на истоимениот плоштад во нашиот град, во организација на Општина Струмица, се одржа чествување по повод 152-годишнината од денот на раѓањето на апостолот на македонското револуционерно движење Гоце Делчев. Пригоден говор за животот и делото на Делчев одржа градоначалникот на Општина Струмица, Костадин Костадинов. Тој меѓу другото истакна: -Да […]