fbpx

Tags : разрешен

Советот на Општина Струмица ја одржа 33-та седница, од член

Членовите на Советот на општина Струмица денеска ја одржаа 33-та седница на којашто беа донесени повеќе одлуки од областа на урбанизмот и работата на јавните општински претпријатија. Советниците ги усвоија планот за запишување на ученици во прва година во средните општински училишта во Општина Струмица во учебната 2024/2025 година, годишниот извештај за работа на Локалниот […]

Разрешен директорот на струмичкиот Завод и Музеј, тој се сомнева

Министерката за култура на 10 овој месец го разрешила Ацо Манински од дожноста директор на НУ „Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј Струмица“ заради неостварување на програмата за работа на установата, како и работа која не е во согласност со закон и статут и во други случаи предвидени со закон. На денешната […]